• No hi ha productes al carret.
Botiga Botiga

FAQ

Es pot recollir el paquet a l’oficina de Correus?

Si, si ho prefereixes pots indicar quina oficina de correus t’és més propera i te l’enviem allà per a que puguis recollir-lo en l’horari que més et convingui. Indica l’adreça a la comanda.

En què consisteix el Mètode MENUARI i quins criteris segueix?

El Mètode Menuari aplica els principis de la dieta Mediterrània, que es basa en l’equilibrada combinació en cada àpat dels nutrients principals que garanteixen l’aportació d’energia necessària per a la nostra activitat diària (glúcids, lípids i proteïnes), així com el consum de productes frescos i de temporada i la utilització de l’oli d’oliva com a principal font de greix.

Seguint aquests  paràmetres, es subministren 28 fitxes per que siguin repartides al llarg de la setmana.

 

 • -7 hortalisses _ per a un consum diari
 • – 7 farinacis _ per a un consum diari
 • – 3 ous_ consum 3 cops per setmana
 • – 3 llegums _ consum 3 cops per  setmana
 • – 3 carn blanca _ consum 3 cops per setmana
 • – 2 peix blanc i marisc _ consum 2 cops per setmana
 • – 2 peix blau _ consum 2 cops per setmana
 • – 1 carn vermella _ consum 1 cop per setmana

Quines categories d’aliments distingeix el Mètode Menuari?

El Mètode Menuari divideix els aliments en 8 famílies, per a garantir l’aportació òptima de nutrients principals i secundaris que el cos necessita, així com varietat en l’origen dels nutrients.

 1. – Farinacis i tubercles: aporten principalment glúcids
 2. – Hortalisses: font de fibra i vitamines
 3. – Ous / carns blanques / carns vermelles / peix blau / peix blanc: principal font de proteïna animal
 4. – Llegums: aporten proteïna d’origen vegetal entre altres virtuts.

A part, s’inclouen les fruites (tant seques com fresques) que han de ser presents a la nostra dieta com a mínim 2 cops al dia, i l’aigua.

Què és un plat equilibrat?

El plat equilibrat és una representació gràfica del que hauria de ser un àpat complet que contingui els nutrients principals que el cos necessita. Això no vol dir que hagi de ser un plat únic, pot estar repartit en un, dos o tres plats.
El plat equilibrat conté:

 1. – Una ració de proteïna
 2. – Una hortalissa
 3. – Una font de carbohidrats
 4. – Aigua
 5. – Fruita
 6. – Oli d’oliva

El Mètode Menuari facilita el control de la varietat en els aliments, però has de tenir en compte que els farinacis i les hortalisses són de consum diari i en cada àpat. Així, si en el primer plat del dinar predominen els farinacis (pasta, arròs, etc.), l’acompanyament del segon plat estarà format principalment per hortalisses (amanida, samfaina, etc.). Per sopar proposarem el contrari, un primer en el que predomini la verdura, i un acompanyament a base de farinacis.

No tenim temps per cuinar i sovint consumim menjars precuinats. Com em pot servir el Mètode Menuari?

Els plats precuinats són una opció vàlida en situacions excepcionals, però no haurien de formar part de la nostra dieta habitual al ser rics en sal i greixos saturats.
Sabem que el que més costa de trobar als pares durant la setmana és temps, i encara més per a dedicar-lo a la cuina. Per això el Mètode Menuari no és un llibre de receptes que hagis d’aprendre i experimentar, sinó un recull de plats fàcils i gens sofisticats, que et permetran decidir què fer per sopar de forma ràpida a l’hora que et facilita la planificació.

 

Els caps de setmana ens costa seguir les pautes del Mètode Menuari.

Passa sovint, si. Durant el cap de setmana, al igual que durant les vacances, les rutines costen de seguir. Però si tenim clars els principis de l’alimentació saludable, i els apliquem a la nostra vida quotidiana, no ens ha de preocupar el fet de no seguir un patró molt estricte de tant en tant.

 

Serveix per a tota la família?

En principi si. Excepte en els casos on hi hagi alguna patologia (hipertensió, dieta de control de pes, colesterol alt, etc.), és molt recomanable que tota la família mengi el mateix menú, això si, adaptant cada comensal les racions a les seves necessitats i preferències (per exemple els pares poden menjar més verdures i menys farinacis, si es fa molt esport s’augmenta la proteïna…).

 

Serveix per a intoleràncies alimentàries, celiaquia o al•lèrgies?

No sempre. En aquest cas, el millor és consultar amb el seu metge o nutricionista.

 

A l’escola mengen més carn de la que recomana el Mètode Menuari, com ho puc compensar?

És força habitual que les escoles programin 2 o inclús 3 àpats amb carn vermella com font de proteïna animal. La única manera de compensar-ho és consumint el mínim de carn a casa i prioritzar el peix, els ous i els llegums.

 

Per què apuntar les meves receptes a la llibreta?

L’objectiu del Mètode Menuari és que puguis decidir què sopareu de forma ràpida, amb receptes fàcils i casolanes. Apuntant les receptes que ja coneixes, les tens a l’abast sense haver de pensar gaire.

 

És aconsellable que els nens participin en l’elecció del menú, o ha de ser una decisió dels pares?

Els nens han de conèixer les pautes bàsiques de nutrició equilibrada, per a una bona salut present, i per a que puguin aplicar-ho en un futur.
Si fomentem que participin en l’elecció del menú, permetem que assoleixin aquests coneixements, els donem importància com a part implicada que són, i facilitem que acceptin millor que alguns dies tocaran plats que no els agraden tant com d’altres.

 

És molt complicat que els nens mengin verdura cada dia. Com podem seguir el
Mètode Menuari en aquest cas?

Amb molta paciència. Hi ha molts tipus de verdura, segur que alguna els agrada més que aItra. Mica en mica, es poden anar introduint varietats diferents, i mica en mica, les acceptaran millor.

 

On puc trobar les receptes que proposeu al llibre?

A través del codi QR de la pissarra entraràs directament a les receptes proposades al llibre, i altres que anirem introduint.

 

Es pot adaptar per a fer plat únic?

Si el plat ho permet, per suposat que si.

 

He perdut una fitxa, en puc comprar de soltes?

Si, és clar. A la botiga de la nostra web trobaràs paquets amb una fitxa de cada grup.