• No hi ha productes al carret.
Botiga Botiga

Blog

El blog del Menuari

11/12/2016

Menuari per Nadal

Compartir: Facebook / Twitter
Menuari
Què soparem avui? Aquesta pregunta resulta un maldecap diari per a moltes famílies d’arreu. La feina dels pares amb horaris extensius, les presses a l’hora de cuinar i els nens cansats i nerviosos provoquen que massa sovint el sopar acabi essent un tràmit en què predominen els menjats precuinats o industrials, amb un excés de sal, sucres i greixos alarmant.

I el resultat de tot això és nefast per a la salut dels ciutadans, amb una taxa d’obesitat cada vegada més elevada i creixent moltíssim entre els menors, i les malalties que se’n deriven, com ara colesterol o diabetis, per citar-ne algunes, que cada vegada es donen més i en persones de menor edat.

Menuari vol facilitar l’organització dels menús de la família, ajudant-vos a seguir una dieta saludable i equilibrada sense necessitat de ser grans entesos en nutrició.

Es tracta d’una eina fàcil, didàctica i divertida, formada per una caixa en la qual trobareu un llibre amb consells nutricionals i receptes pràctiques, una pissarra imantada que s’enganxa a la nevera amb espai per planificar els àpats principals de tota la setmana, un retolador per a pissarra i 28 fitxes imantades dels diferents grups d’aliments que conformen la dieta mediterrània, segons les racions recomanades: farinacis, hortalisses, ous, carn blanca, carn vermella, llegums, peix blau, peix blanc i marisc. Cada una d’aquestes fitxes es col·loca a la pissarra, on també hi ha espai per apuntar el plat que cuinarem i els ingredients que haurem de comprar.

 

Menuari té dos objectius principals:

 

Un és facilitar la planificació del menú als pares i organitzar la compra. D’aquesta manera, no tan sols evitem les corredisses al supermercat a les 7 del vespre, sinó que també reduïm el malbaratament d’aliments a casa.

El segon objectiu és permetre que els nens aprenguin la riquesa de la dieta mediterrània i per què és important menjar bé, i que participin en un acte tan important a la família com és preparar el sopar, ja que només a partir de l’aprenentatge a casa seran un dia uns adults capaços d’aplicar-ho.

 

Les receptes es poden trobar a la web, on a través d’un codi QR a la pissarra llegit des del mòbil o la tauleta s’accedeix a una biblioteca, dividida segons les famílies d’aliments amb els quals treballa Menuari. Aquestes receptes es van actualitzant i se’n van incorporant de noves, ja siguin pròpies, dels usuaris o col·laboracions de bloguers, cuiners, empreses d’alimentació i divulgadors gastronòmics en general. Si a casa sou fans d’una recepta sana, fàcil i equiibrada envia’ns-la i la publicarem!

Compartir: Facebook / Twitter