• No hi ha productes al carret.
Botiga Botiga

Blog

El blog del Menuari

6/6/2016

Menjar en família

Compartir: Facebook / Twitter
MENUARI_tabletsImatge: Menuari
Fa uns dies vaig assistir a una conferència d’en Victor Küppers, en la qual amb molt d'humor descrivia la situació que es viu a cada vegada més llars a l’hora de sopar i enunciava un mal presagi: d’aquí a uns anys, les taules a la cuina de casa ja no seran rodones, sinó allargades, perquè cada comensal pugui mirar la tele o la seva tauleta amb tranquil·litat.

Tots rèiem, però en el fons, ho vam trobar molt trist. Quantes vegades no hem estat en restaurants on cadascú està immers en la seva pròpia conversa silenciosa amb el mòbil?

 

A Menuari parlarem sovint del concepte “menjar en família”. Després d’haver estat tot el dia separats, és en realitat l’únic moment de què disposem per parlar entre nosaltres, saber com ha anat el dia dels fills i que ells coneguin el nostre. Però no tan sols això! Diversos estudis demostren la importància de menjar en família per a l’adquisició de bons hàbits alimentaris, reduir el risc de patir trastorns relacionats amb l’alimentació (com l’anorèxia i la bulímia nervioses, o el sobrepès i l’obesitat) i també per al desenvolupament afectiu, la transmissió de valors i la socialització dels nens. Hem de tenir molt present que perquè els nens aprenguin a menjar bé és imprescindible que els pares prediquin amb l’exemple. En aquest sentit, a Menuari apostem perquè el menú sigui sempre en essència el mateix.

 

Tot i així, reconec que hi ha dies en què agraeixo enormement a la tecnologia la possibilitat de poder engegar l’Ipad! A casa meva en diem fer una excepció. Mare, podem fer una excepció, avui? De passada, ha servit per entendre el significat de la paraula, perquè és clar que si demanes cada dia de fer una excepció és que alguna cosa no s’ha entès bé.

I és que les noves tecnologies són certament molt temptadores a l’hora de sopar!

T’assegures una estona sense baralles, on ni tant sols són gaire conscients del que mengen (baixa tot!), terra net, cuina impecable!

 

El cert és que quan els nens són petits l’hora de sopar no és fàcil. Demanes com ha anat el dia i la resposta és: com sempre, no hem fet res a l’escola, no tinc res a explicar…  Però de mica en mica, cedeixen, i quan arrenquen la xerrera acabes coneixent la vida de tots els companys de classe del teu fill, la de les seves famílies i la de la professora! I amb el temps es converteix en el millor moment del dia. Gaudim-ne!

Compartir: Facebook / Twitter