• No hi ha productes al carret.
Botiga Botiga

Blog

El blog del Menuari

13/3/2017

“És molt important transmetre als fills els valors que hi ha al voltant de la taula”

Compartir: Facebook / Twitter
20170305_Nandu oficial[1]
Com s’ho fan els xefs més importants per fer que els seus fills mengin verdura? Quins són els valors que ens transmet la cuina? Quina recepta fàcil de cuinar i saludable podem fer a casa? De totes aquestes qüestions en parlem amb el reconegut xef Nandu Jubany, qui ens explica com són els àpats a casa seva, quins són els seus trucs per fer que els seus fills mengin de tot i quina és la seva recepta preferida per cuinar a casa.

1. Com són els àpats a casa els Jubany?
A casa sempre mirem de cuidar-nos i menjar de tot, especialment per sopar que és l’àpat que acostumem a fer tots plegats sempre que ens és possible. Per sopar, intentem menjar verdura, un tall de peix o pollastre a la planxa i de postres iogurt o flam. Sovint, els nens també mengen pasta, per exemple.
 

2. Per tant, els teus fills mengen de tot?
No et pensis… El gran, que ara té 17 anys, sí que menja de tot, però als petits encara hi ha plats que els costa, com les verdures de colors. Intentem que mengin de tot i variat, però són molt llestos i s’aprofiten del fet que busco que els agradi tot el que cuino per a ells. Per exemple, el fill gran quan era petit menjava de tot… tòfona, caps de gambes… i dels 8 als 12 anys, quan es va adonar de la importància que donava al fet que li agradés el que li cuinava, només menjava macarrons!

 
3. Tens algun truc per fer que mengin verdures de colors?
Sí, sempre trobem algun truc o altre… Per exemple, com que sabem que els agrada molt el formatge, fem cremes de verdures i els hi barregem amb daus de formatge o formatge cremós. A vegades també saltem la verdura amb una mica de pernil i això els agrada molt… Es tracta d’intentar-ho fer atractiu per a ells perquè acabin menjant de tot, encara que no els agradi.
 
4. Quins són els principals valors que t’ha transmès la cuina i vols transmetre als teus fills?
Principalment, tots els valors que hi ha al voltant de la taula. És a dir, per a nosaltres és molt important el moment d’asseure’ns a fer àpats conjuntament en família. Degut a la nostra feina, no podem passar massa temps amb els nostres fills i, per tant, és durant els àpats quan podem estar junts i parlar. Per aquest motiu creiem que és essencial transmetre als fills els valors que hi ha al voltant de la taula.
 
5. Els valors de la taula, interessant…
Sí! Al nostre país tenim una cultura molt rica en aquest sentit. Tot passa al voltant d’una taula, ens agrada menjar tranquil·lament i fer sobretaula. Hi ha valors molt importants en els àpats que intentem transmetre als nostres fills perquè creiem que són molt positius.
 
6. A casa, acostumeu a planificar els àpats per seguir una dieta equilibrada?
Planificar, això és el que hauríem de fer!  Per portar una alimentació equilibrada i saludable, és molt important la planificació. Però a vegades ens costa organitzar-nos, i ho fem només quan és molt necessari.
 
7. A què et refereixes?
En el meu cas, per exemple, la necessitat va arribar quan em vaig plantejar córrer al Dakar. Llavors sí que planificava més els àpats, seguia una dieta per perdre algun quilo, mirava de menjar variat i no passar-me… I això és l’ideal. No sempre és fàcil, però hi ha trucs….
 
8. Com per exemple?
A casa intentem comprar variat per així obligar-nos a menjar de tot. Per exemple, comprant llegums… Si no t’obligues a comprar-ne segurament no en menjaries, i és molt important incloure’ls a la dieta. Ens agrada comprar de tot per menjar variat, per exemple, pollastre, vedella o cabrit… ens agrada molt el cabrit! Els ous també ens encanten, a mi especialment…
 
9. Compreu sempre productes de temporada?
Menjar productes de temporada és molt important, possiblement el més important en la cuina. Hem de tenir en compte que els productes quan són de temporada és quan estan més bons i, a més, són més econòmics. Hem de menjar productes de temporada sempre que es pugui, especialment fruita i verdura. Per sort la vianda no té temporalitat i, per tant, sempre es pot menjar pollastre, vedella…
 
10. Finalment, podries recomanar-nos una recepta fàcil i saludable per cuinar a casa?
Un plat que m’agrada molt i que és ideal perquè els nens mengin verdura és un wok de pasta amb verdures saltades. El que fem a casa és cuinar molta verdura el dia que en fem i així aprofitar la que sobra per l’endemà. La barregem amb gel per refredar-la una mica i que es conservi millor. Al dia següent la saltem amb pernil tallat o amb all… a mi també m’agrada molt saltar-la amb una mica de bitxo i així té un toc picant… Un cop tenim la verdura saltada la barregem amb la pasta com si fos un wok i queda boníssim!

Compartir: Facebook / Twitter