• No hi ha productes al carret.
Botiga Botiga

Blog

El blog del Menuari

8/9/2016

En aquesta casa sempre hi ha verdura!

Compartir: Facebook / Twitter
Menuari_nevera
És la frase que va deixar anar el meu fill petit quan un vespre va comprovar que, efectivament, per sopar hi tornava a haver verdura. I no puc pas dir que ho digués amb alegria. Al contrari, estava molt enfadat!

Li vaig explicar que sí, que a casa hi hauria verdura avui, demà i quasi cada dia, així que no calia pas que s’hi atabalés ni en féssim un drama cada vespre, perquè seria molt cansat.

 

Aquest va ser un dels motius que em van portar a reflexionar que la planificació del menú de la família no podia ser només una cosa meva. Els nens també havien de participar-hi, implicar-s’hi, entendre per què mengem el que mengem, i que no és que jo els vulgui fer la punyeta (que em temo que sovint ho han pensat).

 

El Menuari ens ha ajudat en molts aspectes. D’una banda, els pares podem planificar un menú de manera visual i fàcil, tenim tota la setmana organitzada amb antelació, la compra feta, i, el més important, no cal pensar cada vespre! (no haver de pensar més del necessari és, ho reconec, una prioritat per a mi!).

Però el gran avantatge ha estat l’acceptació del menú. Un cop està decidit, això és el que toca, i ja no es discuteix.

 

M’explicava una amiga que les seves filles, de 9 anys, ensenyaven fa uns dies a la seva àvia com s’han de distribuir les fitxes del Menuari, la qual cosa representa no tan sols que l’àvia menjarà equilibrat, cosa fantàstica, sinó sobretot que les nenes han entès la riquesa de la dieta mediterrània i estan disposades a aplicar-la.

Una altra noia em deia que la seva filla de 13 anys estava descobrint l’interès per la cuina i busca receptes a Internet en funció del que toca cada dia.

Conèixer aquestes anècdotes ens fa il·lusió, perquè apropen les famílies a la cuina i les convida a compartir els àpats, no deixant el pare o la mare sol a la cuina davant la decisió de què sopar i amb una elevada probabilitat de discussió segons el que decideixi, fet que, sumat al cansament de tot el dia, resulta molt frustrant i desmotivador.

 

Ara que ja estem a setembre és un bon moment per fer-nos el propòsit de tenir cura de l’alimentació per tal de tenir un curs feliç i productiu. Una correcta alimentació permetrà als nens:

 

  • – Tenir un bon rendiment a l’escola.
  • – Tenir energia per a l’esport i el joc.
  • – Gaudir d’un sistema immunològic fort.
  • – Estar de bon humor si s’acompanya del descans adequat, fet que millorarà les seves relacions socials.

 

Així que a casa nostra ho tenim clar i continua havent-hi verdura cada dia, però el meu fill, tot i que no està gaire content, ja no rondina quan la veu. I alguna vegada li agrada i tot!

Compartir: Facebook / Twitter