• No hi ha productes al carret.
Botiga Botiga

Blog

El blog del Menuari

6/3/2017

Començar bé el dia

Compartir: Facebook / Twitter
Captivo Picture 1376
L’esmorzar és un àpat important perquè ens proporciona l’energia i els nutrients necessaris per dur a terme les activitats del dia i perquè ens permet arribar a l’hora de dinar sense tanta gana i ansietat. Però, en què consisteix un bon esmorzar? Per donar-hi resposta, la nutricionista Esther Vives ens dona alguns consells i ens recorda que “menjar sa no hauria de ser un sacrifici com sempre ens han fet creure”.

Ja d’entrada ens avisa que no hi ha un esmorzar ideal per a tothom, però que un esmorzar complet i saludable ha de comptar amb hidrats de carboni integrals, proteïnes i greixos saludables. En el cas dels hidrats de carboni, ens recomana evitar aliments processats i rics en sucre, com és el cas de les galetes, la brioixeria industrial o la majoria de cereals del supermercat que són una font de calories buides, és a dir, que no aporten quantitats destacades en nutrients. També ens recorda que és millor ingerir hidrats de carboni integrals que refinats perquè els primers ens aporten major proporció de fibra, de vitamines i de minerals.

 

Un bon esmorzar per a nens i adolescents

La demanda energètica de nens i adolescents és elevada degut a les activitats escolars i extraescolars que han d’afrontar al llarg del dia. Tot i així, és important que es prioritzin les calories nutritives i no es caigui en l’error de fer-los esmorzar aliments amb calories buides.
 

Alguns suggeriments:

 • _Un plàtan, un vas de llet i un entrepà de pernil salat
 • _Maduixes, un iogurt bevible i galetes casolanes elaborades amb flocs de civada, dàtils i cacau en pols
 • _Suc de taronja natural, un iogurt natural i una torrada de pa integral amb xocolata negra (mín. 75% cacau) o crema de cacauet (100% cacauets)
 • _Iogurt natural amb flocs de civada, coco rallat, nous o avellanes i compota de poma

 

  Un bon esmorzar per a adults que treballen asseguts

  En el cas de treballar asseguts en una oficina, la demanda energètica del nostre cos és menor, per la qual cosa hem d’optar per opcions senzilles i lleugeres però que ens aportin els mateixos nutrients anteriorment citats.
   
  Alguns suggeriments:

    • _Esmorzar una poma i biscotes integrals de sègol amb formatge fresc i alvocat
    • _Esmorzar un plàtan i un iogurt natural amb nous, flocs de civada i canyella en pols (ens ho podem endur en un tupper ja preparat de casa)

   

  Un bon esmorzar per a adults amb feines actives

  Quan la feina que desenvolupem és més activa, la ingesta calòrica ha de ser superior, però no hem de deixar de prioritzar les calories nutritives. Per tant, els nutrients a incloure a l’esmorzar han de ser els mateixos, però podem buscar opcions que ens aportin més energia que en el cas dels esmorzars d’oficina.
   
  Alguns suggeriments:

    • _Esmorzar un plàtan, pa d’espelta integral amb formatge o tonyina i un grapat d’ametlles
    • _Esmorzar un batut casolà de maduixes, plàtan i beguda de civada i un sandvitx integral amb hummus i fulles d’espinacs

   

  Finalment, l’Esther Vives ens recorda que l’esmorzar és un àpat important i ens apunta que una alimentació saludable s’ha d’adaptar a cada cas en particular, tenint en compte aspectes com els gustos i les preferències alimentàries, els horaris de feina i estudi o les sensacions i la gana a cada moment del dia

   

  Esther Vives

  Compartir: Facebook / Twitter