• No hi ha productes al carret.
Botiga Botiga

Blog

El blog del Menuari

2/8/2017

Com organitzar el temps durant les vacances?

Compartir: Facebook / Twitter
Foto de: jyliagorbachevaFoto de: jyliagorbacheva
Les vacances són un període idoni per realitzar múltiples activitats. L'estiu comporta trencar amb moltes de les rutines establertes durant el curs escolar i, en conseqüència, es disposa de molt més temps lliure. Tot això obre moltíssimes possibilitats, però requereix per part dels pares d'una certa exigència per organitzar les hores del dia.

Els experts en educació infantil recomanen una major flexibilitat horària respecte a la resta de l’any, però no exempta de planificació i de marcar certes rutines que ajudin els nens a no desorientar-se.

És convenient i molt enriquidor combinar activitats i dedicar part del dia a jugar, per fomentar així la creativitat dels petits, planificar excursions a l’aire lliure, practicar esport, descobrir nous llocs… Però també resulta adequat complementar aquests “moments lúdics” amb altres que requereixen d’una major exigència, com els dedicats a la lectura o a col·laborar en les tasques domèstiques. El gran avantatge de les vacances és que tenim molt més temps per fomentar que compleixin amb les seves obligacions d’una manera més relaxada i tenim l’oportunitat de donar a qualsevol activitat un enfocament molt més lúdic, ja que no estem tan condicionats pels horaris.

 

Des del portal zona hospitalària ens recomanen aprofitar el temps que passem amb els nostres fills per inculcar-los valors com la cura del medi ambient mitjançant el reciclatge, visitant una reserva natural…

En aquest sentit, no hem d’oblidar que els pares som el model dels fills, i que els nostres actes poden ensenyar més que les paraules.

Per això, si volem que els fills llegeixin, els pares hem de llegir; si volem que reciclin, hem de reciclar. I l’estiu és un moment genial per inculcar aquests valors! Per la seva banda, al bloc desarrollo infantil ens recorden que el canvi de dieta a l’estiu pot afectar el comportament dels més petits. Per aquest motiu, des de Menuari sempre recomanem planificar els àpats per guanyar temps i salut.

 

Per acabar, com ja us vam explicar en un altre post, recordem que és molt important que els nens s’avorreixin. Sobre-estimular-los i omplir-los l’agenda d’activitats durant l’estiu no tan sols impedeix que aprenguin a gestionar el seu temps, sinó que tampoc els ajuda a descobrir què és el que realment els agrada.

 

Que tingueu molt bones vacances!

 

Compartir: Facebook / Twitter