• No hi ha productes al carret.
Botiga Botiga

Blog

El blog del Menuari

24/5/2017

Aniversaris

Compartir: Facebook / Twitter
20170524_ESMORZAR ESCOLA
Qui no recorda els dies d’escola, sobretot aquell en el qual eres el protagonista perquè era el teu aniversari? Recordes l’emoció d’anar a comprar els caramels i repartir-los l’endemà entre els nens de la classe? En aquells temps, els caramels no estaven al nostre abast amb l’abundància en què estan ara, i per tant era un moment molt celebrat per tots!

Amb els anys, aquell costum que tant ens agradava s’ha anat sofisticant fins a arribar a nivells insostenibles. Un caramel o dos per nen ja no són suficients. Ara has de portar una bossa plena de llaminadures, un cupcake, una cookie, una galeta glassejada o mil invents més que acaben amb el pressupost familiar i eleven els nivells de sucre dels nens, ja de per si excessivament alts, a límits inimaginables!

 

Afortunadament, moltes escoles han posat límits a aquesta festa descontrolada, i la majoria prohibeixen portar brioxeria industrial o llaminadures per evitar que els nens facin grans ingestes de sucre i greixos que aportaran moltes calories però molt poc aliment, i una bona factura a cal dentista, això sí!

 

Les llaminadures són calories buides que no aporten nutrients, només sucres, que després es metabolitzen en greixos i a més ataquen les dents dels nens.

És important que des de ben petits els conscienciem de la importància de dur una dieta equilibrada i els recordem que el dia del seu aniversari no és sinònim d’empatxar-se de llaminadures o brioxeria industrial.

Per tant, podem optar per dur a l’escola o a la festa d’aniversari aliments preparats a casa, ja que així podrem controlar-ne els ingredients i els nens podran participar en la seva elaboració. Una bona opció són les barretes de snacks o les galetes de plàtan i nous que proposa l’Hospital Sant Joan de Déu al seu bloc. Si el que voleu és portar un pastís perquè pugin bufar les espelmes, podeu optar pel pa de pessic de iogurt que proposa el portal Ets el que menges. Els pans de pessic són una bona opció perquè es conserven bé sense haver d’estar a la nevera i, a més, en aquest cas utilitzen sucre integral de canya com a substitut del sucre blanc i farina integral, perquè aporta més minerals (també es podria utilitzar farina d’espelta).
Una altra opció seria optar per portar fruita, a més ho podeu preparar junts. Si penseu que és molt avorrit és perquè no heu navegat pel nostre enllaç a Pinterest! Entreu-hi i veureu que la clau de l’èxit està en la presentació!

Esperem haver-vos ajudat i feliç aniversari!

 

 

Compartir: Facebook / Twitter